Oldalak

2012. január 25., szerda

Minecraft letöltés ingyen, magyarul

Minecraft 1.10.2

LETÖLTÉSHEZ KATTINTS IDE

A letöltött .iso fájlt nyissad meg Utorrent-el, majd indítsad el a Minecraft.exe-t!!


Minecraft teszt

Amikor nem volt epikus mentsük meg az galaxist a zombi kommunista kalózoktól sztori, csak maga a játék. Amikor még nem kellett a játékhoz egér vagy kontroller? Emlékeztek arra a játékra amivel 4-6 évesen mindannyian játszottunk? Igen, valószunűleg már leesett. A LEGO-ról van szó. Amikor kedden űrcsatákat vívtunk, szerdán pedig már autós üldözés volt a városban. Szerintem nincs olyan ember, aki ne ezzel játszott volna tíz év alatt. És ugye emlékeztek minden idők legdurvább fájdalomérzetére, amikor ráléptetek a szanaszét hagyott építőelemek egyikére? A régi szép emlékek. Persze az idők és az igények változnak, amit a LEGO is észrevett, és be is kapcsolódott a játékiparba. De valahogy mégsem jött át a régi érzés a digitális változattal. Helyette viszont itt a MineCraft.
A játékról tudni kell, hogy egy ember fejlesztette, és máris milliomos. Mit csinált ehhez? Egy játékvilágot, ahol a felhasználó szabadon rohangászhat, kapálhat, ültethet, kovácsolhat, bányászhat és halászhat. És szabadon változtathatja a világot. Terelgetheti a patakokat, a lávafolyamokat, és barlangokat, alagutakat áshat. Igen. Legózhat. Mindez némileg az MMO-kban bemutatkozott talentekkel-foglalkozásokkal vegyítve.
A játék felettébb egyszerű, egy lakatlan világban találod magad bármi nélkül. Kivágsz egy pár fát, építesz magadnak eszközöket, (balta, csákány, kapa, ásó) majd elkezdesz ásni, és alapanyagokat keresni. Nos amennyiben ez megvolt, építesz magadnak egy házat, ajtóval, ablakkal, szintekkel, berendezed, és ezzel meg is vagy az első estédre. De szükséged lesz egy pár extra dologra, amihez fémek kellenek. Így megkeresed az első barlangot, és elkezdesz ásni. Találsz szenet, kovakövet, vasat, később pedig aranyat, gyémántot és még sorolhatnám. Egyre csak jobb és jobb lehetőségeid lesznek, amivel lejjebb és lejjebb mehetsz, mígnem... rá nem döbbensz, hogy mégsem vagy egyedül...

A game egyik alapelve az a fajta grind, ami a wowot is oly addiktívvé teszi. Áss mélyebbre. Szerezz még több alapanyagot, építs egy még durvább házat, építs egy barakkot, építsd meg az Eiffel-tornyot. Mert igazából semmit sem KELL. De bármit szabad. És csak a saját kreativitásod szabhat határt annak, hogy mit csinálsz a világban. Játék közben csak két dolog biztos, hogy sosem leszel kész, és hogy sohasem unod meg. Láttam videókat arról, hogy emberek megcsinálták a földünket, vagy épp az Empire States Buildinget. Egyszerűen frenetikus. Ha mindez nem lenne elég, van még egy dolog, ami a játékhoz csábíthatja a játékosokat. Ez pedig a nyílt világ megosztása. Ugyanis van multiplayer opció.


A legjobb az egészben, hogy csúnya. Ugyanis a világban minden kockákból épül fel. Még az állatok is. Egyedül a víz és a láva kivétel ez alól. És ezzel a húzással a játék nem egyszerűen retro, ennek köszönheti azt a hangulatot, hogy tényleg olyan érzésünk van, hogy Legozunk. Az ismerőseim nagy része már ezzel játszik egy pár napja megállás nélkül, és ahogy elnézem lassan az egész internetes társadalom is. Nem tudnék még egy indie játékot mondani, ami ekkora meglepetést hozott. És hogy mitől van rákattanva az egész internetes világ? Talán a régi emlékek miatt? Talán mert izgalmas, hogy naplemente előtt odut csinálj magadnak? Talán mert már mindenki kiélheti a kreativitását? Talán a grind miatt, ami a wowot is annyira addiktívvá teszi? Nem tudom. Talán mindegyik. Talán egyik sem, és az egyszerűsége az, ami ennyire jóvá teszi. Egy biztos, most, hogy kész a cikk, még egyszer-kétszer játszom vele, aztán törlöm, mert annyira beszippant, hogy még azt sem 
vettem észre, hogy öt órája nem gyújtottam rá.


Mellesleg a hivatalos honlap pár napja lehalt egy update alatt, annyian próbáltak egyszerre felcsatlakozni egyszerre, és a Minecraft wiki is olyan lassú, mintha türgü-türgüsztán legfélreesőbb falvában lenne, és egy analóg modemről kommunikálna, ennyire terhelt.

És ez félelmetes.




32 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. ja a minecraft a legjob én egyébbként sirius haverja vagyok

      Törlés
    2. Ziegler
      Azt bárki mondhatja. Tudod hogy meg keserítik a életét az ilyen kis felvágósak.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. a játék jó,de nekem csak tableten van meg a pocket edition...Gépre az egyik sem volt jó!

      Törlés
  3. Nagyon jó játék szebb szóval : Kurva jó játék!!!!

    VálaszTörlés
  4. jó játék, jó oldal :)

    VálaszTörlés
  5. ilyen jó játék nincs sehol a világon.

    VálaszTörlés
  6. nagyon klassz játééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééék!!!!!!

    VálaszTörlés
  7. mindegyik kezdő én egy országot felépitek 1 hét alatt

    VálaszTörlés
  8. jó játék, thx a linket, bár először nem működött de aztán leszedtem firefoxxal

    VálaszTörlés
  9. Ez egy király jattek :D csak egy kis fantazia :D

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  11. "A game egyik alapelve az a fajta grind, ami a wowot is oly addiktívvé teszi."

    Hát srácok, azt hittem értek magyarul. Tévedtem. /Pedig csak 43 éves vagyok/

    VálaszTörlés
  12. Hát srácok azt hittem értek magyarul. Tévedtem./ Pedig csak 43 éves vagyok./

    VálaszTörlés
  13. Kedvenc játék az egész rokonságban. Nagyon jó.

    VálaszTörlés